5 ok a halfogyasztás mellett

A világon az egyik legnépszerűbb állati fehérjeforrás a hal. Azonban nem csak emiatt felkapott a fogyasztása... 

 

A rendszeres halfogyasztás kiemelkedő jelentőségű az egészség megőrzésében, hiszen tele van számos olyan vitaminnal, amelyre a szervezetnek szüksége van. Az őszi-téli időszakban kiemelten figyelni kell a tudatos táplálkozásra, hiszen ekkor a szervezetnek a nyáron összegyűjtött friss gyümölcsökből és zöldségekből feltöltött vitaminraktára kimerül. Emiatt a hosszú és hideg hónapokban az immunrendszer legyengül, így fogékonyabb a betegségekre, fertőzésekre, továbbá az emberi test fáradékonyabb lesz.

5 ok a halfogyasztás mellett:

  • B6-vitamin segíti az ideg- és immunrendszer megfelelő működését.
  • Az omega-3 és omega-6 telítetlen zsírsavak nagyban befolyásolják a központi idegrendszer, a szem és a máj megfelelő működését.
  • Az omega-3 ezen felül védi a szív- és érrendszert.
  • A telítetlen zsírok bizonyos származékai szabályozzák a keringést és a vérnyomást.
  • A rendszeres halfogyasztás csökkenti az allergiás megbetegedéseket.

Egy nem mindennapi hal-különlegességet alkottunk, hogy a téli szezonban is feltöltődjön az a bizonyos vitaminkészlet. A vajhal íze egy elsőrangú ínyencfalat, egy valóságos ízbomba, emiatt csak egy csipetnyi fűszert igényel, ugyanis eredeti, utánozhatatlan zamatával varázsol el mindenkit. Vigyázat, nehéz abbahagyni a falatozását!